Proven Therapies

Aanbevelingen

cropped-steenmannetjes-header.png

In onze cursussen streven wij naar het hoogste niveau van kennisoverdracht en toepassing ten behoeve van uw praktijk. Wij werken met zeer gekwalificeerde docenten, kleine groepen en prettige locaties. Om de kwaliteit van onze cursussen te monitoren, worden al onze cursisten verzocht na afloop van de bijeenkomst een evaluatieformulier in te vullen. Deze worden met zorg verwerkt. Jaarlijks rapporteren wij op de website over de resultaten. Mocht u niettemin ergens ontevreden zijn of u wilt een klacht indienen, dan ontvangen wij hiervan graag bericht.

Hieronder geven wij enkele reacties weer over ons initiatief en onze cursussen.

Linda Reijerkerk, psycholoog:

“Na 3 dagen cursus ben ik er van overtuigd dat ik een betere behandelaar ben geworden die mijn cliënten oprecht beter zie en kan helpen. Zeer verdiepende, concrete cursus op hoog niveau, door een zeer ervaren professional”

Ewoud de Jong, psychiater, TFP-therapeut (niet geregistreerd):

“Inspirerende docent met passie en kennis van zaken. Psychoanalytisch kader wordt goed uitgelegd en breed relevant gemaakt.”

Sadaf Rakhshandehroo, psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut i.o:

“Supervisie bij Mariëlle raad ik van harte eenieder aan die een wijzere en vaardigere (psycho)therapeut wil zijn voor zijn/haar patiënten. In mijn ogen beschikt zij over de gave de abstracte psychodynamische theorie te vertalen naar praktisch toepasbare kennis. Hierdoor kan ik deze kennis beter tot me nemen en mijn patiënten beter behandelen. Daarnaast raak ik door haar gepassioneerde supervisiestijl keer op keer geïnspireerd en kan ik niet wachten deze kennis toe te gaan passen in de therapiekamer. Verder vind ik Mariëlle, naast voor mijn rol als therapeut, ook oog hebben voor mij als persoon. Binnen de veilige supervisiesfeer die ze weet te creëren ervaar ik dan ook volop ruimte om mijn persoonlijke stijl als toekomstig psychoanalytisch psychotherapeut te ontwikkelen.”

Marie Malgaz, psychiater:

“Het gehele KPSP-pakket van Mariëlle geeft mij de nodige sturing in mijn werk als psychiater. Het biedt voor mij en mijn team een oplossing voor de behandeling van complexe problematiek.”

Nadine van der Maarl-Veld, gz-psycholoog:

“Enthousiast makend, de kern pakkend en zeer helder. Zo heb ik zowel de inhoud als de docente ervaren. In een veilige setting veel kunnen oefenen waarbij de theorie over afweer en APS gaat leven. Voor iedere therapeut met een psychodynamisch hart een absolute must om gevolgd te hebben.”

Ingrid Bolling, klinisch psycholoog:

“Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Mariëlle weet met haar ervaring en enthousiasme voor het vak te inspireren! Ook is het direct toepasbaar in de dagelijkse behandelpraktijk.”

Heleen de Ronde, psychotherapeut:

“Heel leerzame cursus. De docent geeft op een heldere wijze psychoanalytische inzichten weer en maakt deze toepasbaar voor de praktijk van de hedendaagse GGZ- instelling. De combinatie van theoretische verdieping en praktische toepassing maken het tot een boeiend geheel. Ik raad deze cursus iedereen in dit werkveld aan.”

Nora Erdman, kinderen- en jeugdpsychiater: 

“Zeer leuke + leerzame cursus met theoretische achtergrond maar ook voldoende ruimte om te oefenen. Zeer enthousiaste docente, waardoor ook de theorie erg ging leven. Aanrader!”

“De verdiepingscursus heeft nog meer tools en inzichten gegeven voor de praktijk. Mariëlle leeft wat ze doet en leert. Door haar enthousiasme en passie en haar oprechte interesse om ons iets te leren gaat in de cursus hetzelfde gebeuren wat er in de patiënten kamer moet gebeuren. Ze weet een veilige setting te creëren in korte tijd en de groei van iedereen te bevorderen. Ik raad deze cursus iedereen aan die psychodynamisch denken nog meer wil toepassen in de dagelijkse praktijk!”

Ushi Moreta, kinderen- en jeugdpsychiater:

“Stevig in de wetenschap gefundeerd en tegelijkertijd laagdrempelig in te zetten en duidelijk gekaderde behandeling. De cursus is een goede basis om aan de slag te gaan en op die manier ervaring op te doen. Goede balans tussen theorie en praktijk.”

Anneloes Vonck, orthopedagoog i.o. tot gz-psycholoog:

“De cursus is echt aan te raden. In korte tijd krijg je veel handvatten mee om doelgerichter te gaan behandelen. De docent heeft veel kennis en kunde en neemt je met veel enthousiasme mee.”

Mariëlle van der Veen, orthopedagoog:

“Een zeer interessante en inspirerende cursus, die confronteert en tot denken aanzet op een positief-kritische & enthousiaste wijze, dankzij de ervaren docente.”

Leonie Heikens, STW:

“Inspirerend, ontzettend leuk en leerzaam! Genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan! Bedankt!”

Ilona Boiten, orthopedagoog:

“Praktisch toepasbaar in combinatie met stevige onderbouwing vanuit de wetenschap. Marielle is een echte believer!”

R. den Breejen, orthopedagoog:

“Goede, leerzame cursus met enthousiaste cursusleider met passie voor het vak. Inspireert om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Kracht van Kort!”

Behazin Khosravi, psycholoog i.o.:

“Erg aangename, wijze docente waar ik behoorlijk veel van heb geleerd! Waanzinnige tips en inzichten. Heel erg bedankt.”

Egbert Schilthuis, systeemtherapeut, symbooldramatherapeut:

“Positief. Ik ben mij er bewust van geworden om duidelijk en concreter mijn doelen te stellen af te bakenen in sessies. Leuk en spannend om te oefenenen met bij het gevoel komen en hierbij blijven!”

Anneke van der Moolen, verpleegkundige i.o. specialist:

“Mooie inspirerende cursus! De investering waard!”

Jolien Louwerse, basispsycholoog:   

“Prikkelende, zeer interessante en bruikbare cursus.“

Christina Gouverneur, psychiater:

“Een voor iedereen aan te raden verdieping om de kwaliteit van zorg met goed onderbouwde theoretische kennis en oefening van praktische vaardigheden te kunnen verbeteren, door een zeer inspirerende docent.“

Maarten van Dijk, klinisch psycholoog:

“Mariëlle demonstreert als docent in levende lijve wat het inhoudt om APS te bieden, hiermee bevordert zij ook optimaal de groei van de cursist.“

Daisy Alsemgeest, studentenpsycholoog:

“Het was weer een leuke en inspirerende dag, ik kom er steeds heel blij van thuis.“

Behazin Khosravi, psycholoog i.o:

“Erg aangename, wijze docente waar ik behoorlijk veel van heb geleerd. Waanzinnige tips en inzichten. Heel erg bedankt!”

Raymon Mostafa, GZ-psycholoog:

“Deze cursus doet zijn naam eer aan; kort en krachtig! De bevlogenheid, kennis en ruime praktijkervaring van de docent zorgen ervoor dat deze twee dagen voorbij zijn gevlogen. Oefenen in rollenspelen om langdurige behandelingen tot een goed einde te brengen zetten je stil bij je eigen krachten en valkuilen als therapeut.”

Karin Slotema, Psychiater en bijzonder hoogleraar persoonlijkheidsstoornissen

“Ik vond deze training leerzaam en inspirerend. Mariëlle kan de toch ietwat ingewikkelde theorie helder uit een zetten en dat op een heel enthousiaste wijze. Een aanrader voor mensen die hun psychotherapeutische vaardigheden willen versterken!”